FAQ

We ontvangen regelmatig vragen. Over insecten, over Roxasect. Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Mierenpoeder

Anti-mug stekker

Nee, de anti-mug stekker kun je het beste twee uur voordat je naar bed gaat aanzetten. In de ochtend kan deze weer uitgeschakeld worden. Met behulp van het aan/uit knopje.

Belangrijk bij het gebruik van de stekker: zorg dat het flesje altijd verticaal staat. Zorg ook dat je droge handen hebt wanneer je de stekker in het stopcontact plaatst.

Muizenlokdoos

Deze sleutel hoef je niet te gebruiken. Je kunt het muizenlokdoosje zo neerzetten (nadat het folie eraf is gehaald). De sleutel heb je alleen nodig wanneer je wilt checken of het pasta is aangevreten of wanneer je een navulverpakking hebt gekocht (deze is vooralsnog niet verkrijgbaar in Nederland).

Zilvervisjes

Ja, dit product is ook uitermate geschikt voor het effectief bestrijden van ovenvisjes, papiervisjes en overig kruipend ongedierte.

Wespen

De Roxasect Spuitbus tegen Kruipend Ongedierte en Wespen heeft een handige applicator welke op de spuitbus bevestigd kan worden. Hiermee kan doelgericht in de nestingang gespoten worden. Het beste is om dit ’s avonds te doen als de wespen zich in het nest bevinden

Geurballen

De oude geurballen van Roxasect bevatten de werkzame stof dichloorbenzeen. Deze stof is vanaf 2015 niet meer toegestaan. De mottenballen vervangen de geurballen en bevatten als werkzame stof Transfluthrin. Deze werkzame stof werkt op het zenuwstelsel van de mot. Het gebruik van de mottenballen is anders dan die van de geurballen. De geurballen verdampen, maar de mottenballen verdampen niet en moeten vervangen worden. Ook hebben de mottenballen geen penetrante geur zoals u gewend bent van de geurballen.