Vlooien

Vlooienbestrijding vraagt om een integrale aanpak. De volgende tips en maatregelen zijn noodzakelijk om je huis vlo-vrij te maken:

Regelmatig, intensief stofzuigen, ook op rustige plekken in huis. Goed stofzuigen is van groot belang bij vlooienbestrijding. Op deze manier worden reeds aanwezige vlooien(eitjes, larven en poppen) voor een deel  verwijderd, waarmee een vlooienplaag wordt voorkomen. Indien vlooien worden aangetroffen is het het  beste de stofzuigerzak direct te verwijderen en buiten in de afvalbak te deponeren. Zorg er ook voor dat de deken in de hondenmand goed wordt uitgeklopt en gelucht. Stofzuigen moet ook intensief gebeuren op onbelopen gedeelten van het tapijt, tussen de kussens van de bank en onder plinten. Ook minder vaak gebruikte kamers mogen niet vergeten worden.

Vlo-vrij maken van het huisdier

Je huisdier is de belangrijkste voedingsbron voor vlooien. Het dier zal dus continu op vlooien moeten worden gecontroleerd. Het verwijderen van vlooien kan met een kam of speciale shampoo gebeuren. Om je huisdier vlo-vrij te houden, kunt je het beste een vlooienband bij je huisdier omdoen. Deze zijn verkrijgbaar bij je dierenspeciaalzaak.

Het behandelen van de omgeving

Hiermee wordt de omgeving in huis bedoeld waar het huisdier zich hoofdzakelijk ophoudt. Op en rond de slaapplaats van het dier zullen de meeste vlooien worden aangetroffen. Larven en vlooien zoeken echter ook andere rustige plekken op.